Persberichten

In 2007 verscheen de eerste editie van 'Het Geheim van de Overheidswebsite'. Vier jaar later is het tijd voor een volledig nieuwe versie, waarin de nieuwste inzichten, onderzoeken, praktijkcases en bevindingen van specialisten verwerkt zijn. GemeenteOplossingen produceerde deze nieuwe editie in opdracht van de ICTU. GemeenteOplossingen heeft Wiep Hamstra en René Notenbomer uitgenodigd om het boek te schrijven. Meer informatie: Mariska Sloot, 050 - 5757 848.

Bestellen Download proefhoofdstuk

 

EU-commissaris Kroes lanceert nieuw handboek

06 april 2011

Europees Commissaris Neelie Kroes heeft op 31 maart 2011 het eerste exemplaar van het nieuwe handboek Het Geheim van de Overheidswebsite in ontvangst genomen. Toegang tot informatie staat centraal in Europa. Nederlandse overheidswebsites scoren helaas nog steeds slecht op vindbaarheid, toegankelijkheid en begrijpelijkheid. Dit boek helpt webredacteuren om de kwaliteit van websites te verbeteren.
Lees meer

Persbericht boekintroductie

22 maart 2011

Veel overheidswebsites zijn anno 2011 nog steeds ontoegankelijk voor het overgrote deel van onze samenleving. Informatie is onvindbaar, technisch ontoegankelijk en te complex om te begrijpen. De geheel herziene editie van Het Geheim van de Overheidswebsite moet hier verandering in brengen. Het boek verschijnt op 31 maart 2011.
Lees meer