Over de auteurs

Wiep Hamstra (1971) is communicatieadviseur. Zij is specialist op het gebied van internetcommunicatie en webstrategie en werkt voor overheid en bedrijfsleven.

René Notenbomer (1972) ondersteunt vanuit zijn organisatie GemeenteOplossingen gemeenten, provincies en waterschappen bij de ontwikkeling van internet als communicatie- en dienstverleningskanaal.

Bestellen Download proefhoofdstuk

 

Wiep Hamstra (1971) is communicatieadviseur en heeft ervaring in de meest uiteenlopende disciplines: van marketing en reclame tot bedrijfsjournalistiek en van publieksvoorlichting tot crisiscommunicatie. Zij is specialist op het gebied van internetcommunicatie en webstrategie en werkt voor overheid en bedrijfsleven. In opdracht van ICTU ontwikkelde en verzorgde zij de training Doorzicht Webrichtlijnen voor webredacties van overheidsorganisaties.

Wiep studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij voor uiteenlopende bedrijven, grote en kleine gemeenten en de provincie Groningen. In 2007 produceerde ze in samenwerking met René Notenbomer voor GemeenteOplossingen Het geheim van de Overheidswebsite, het boek dat vertelt wat iedere webredacteur over Webrichtlijnen en toegankelijkheid moet weten. Ze werkt voor organisaties die dat net zo belangrijk vinden als zijzelf.