Over de auteurs

Wiep Hamstra (1971) is communicatieadviseur. Zij is specialist op het gebied van internetcommunicatie en webstrategie en werkt voor overheid en bedrijfsleven.

René Notenbomer (1972) ondersteunt vanuit zijn organisatie GemeenteOplossingen gemeenten, provincies en waterschappen bij de ontwikkeling van internet als communicatie- en dienstverleningskanaal.

Bestellen Download proefhoofdstuk

 

René Notenbomer (1972) is sinds 1996 actief op het raakvlak van webtechnologie en de functionele toepassing daarvan. Als afgestudeerd econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen is hij gespecialiseerd in het vakgebied marketing management. Vanuit die achtergrond benadert hij met een kritische houding de inzet van internet in overheidsland. Hij heeft twee handboeken geschreven: Internet als marketinginstrument (Contact, 1997) en Dotcom, leidraad voor het bepalen van uw eCommerce strategie (Academic Service, 2000).

In 2007 produceerde hij samen met Wiep Hamstra voor GemeenteOplossingen het boek ‘Het Geheim van de Overheidswebsite’. Als directeur van GemeenteOplossingen ondersteunt hij overheidsorganisaties bij de ontwikkeling van internet als communicatie- en dienstverleningskanaal. René organiseert regelmatig seminars over uiteenlopende thema’s als de eOverheid, bestuurlijke informatievoorziening en social media.