Over de auteurs

Wiep Hamstra (1971) is communicatieadviseur. Zij is specialist op het gebied van internetcommunicatie en webstrategie en werkt voor overheid en bedrijfsleven.

René Notenbomer (1972) ondersteunt vanuit zijn organisatie GemeenteOplossingen gemeenten, provincies en waterschappen bij de ontwikkeling van internet als communicatie- en dienstverleningskanaal.

Bestellen Download proefhoofdstuk

 

Wiep Hamstra

Wiep Hamstra (1971) is communicatieadviseur en heeft ervaring in de meest uiteenlopende disciplines: van marketing en reclame tot bedrijfsjournalistiek en van publieksvoorlichting tot crisiscommunicatie. Zij is specialist op het gebied van internetcommunicatie en webstrategie en werkt voor overheid en bedrijfsleven. In opdracht van ICTU ontwikkelde en verzorgde zij de training Doorzicht Webrichtlijnen voor webredacties van overheidsorganisaties.

Wiep studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij voor uiteenlopende bedrijven, grote en kleine gemeenten en de provincie Groningen. In 2007 produceerde ze in samenwerking met René Notenbomer voor GemeenteOplossingen Het geheim van de Overheidswebsite, het boek dat vertelt wat iedere webredacteur over Webrichtlijnen en toegankelijkheid moet weten. Ze werkt voor organisaties die dat net zo belangrijk vinden als zijzelf.

René Notenbomer

René Notenbomer - auteur Het Geheim van de Overheidswebsite

René Notenbomer (1972) is sinds 1996 actief op het raakvlak van webtechnologie en de functionele toepassing daarvan. Als afgestudeerd econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen is hij gespecialiseerd in het vakgebied marketing management. Vanuit die achtergrond benadert hij met een kritische houding de inzet van internet in overheidsland. Hij heeft twee handboeken geschreven: Internet als marketinginstrument (Contact, 1997) en Dotcom, leidraad voor het bepalen van uw eCommerce strategie (Academic Service, 2000).

In 2007 produceerde hij samen met Wiep Hamstra voor GemeenteOplossingen het boek ‘Het Geheim van de Overheidswebsite’. Als directeur van GemeenteOplossingen ondersteunt hij overheidsorganisaties bij de ontwikkeling van internet als communicatie- en dienstverleningskanaal. René organiseert regelmatig seminars over uiteenlopende thema’s als de eOverheid, bestuurlijke informatievoorziening en social media.